top of page

Moi, olen Riikka!

Updated: Dec 13, 2021


Kutsuma nimeni on Riikka. Olen kansainvälinen, monikielinen englannin kouluttaja. Suomi ja englanti ovat molemmat minun äidinkielet, mutta englanti on se vahvempi. Oli aika kun suomenkielen käyttäminen oli minulle todella haastavaa! Sekä ulkomaalla työssäni että suomessa ennen kuin rantauduin tänne pidemmäksi ajaksi.


Minua hävetti aluksi käyttää suomenkieltä, koska luulin että sen piti olla ”tietynlaista” ja ”täydellinen”, koska olen kuitenkin suomalainen ja minun ”pitäisi” osata paremmin. Pelkäsin että muut eivät ymmärrä minua, mitä haluan sanoa, ja että he nauraisivat selän takana tai tuomitsivat minua. Minua ahdisti yrittää rakentaa lauseita sellaisella kielellä, jonka kielioppi oli minun täysin vierasta. Ymmärsin suomea mutta puhuminen oli toinen asia.


En koskaan käynyt koulua suomessa enkä ole virallisesti opiskellut suomea ulkomaallakaan. Ja koska olen muutenkin kielellisesti lahjakas, vaadin aina itseltäni että minun tasoni olisi pitänyt olla parempi kuin mitä se on. Sanoin itselleni että tasoni ei ollut riittävän hyvä. Lisäksi, minulla oli ulkomaan aksentti. Paljon paineita! Mitä tehdä?


Halusin kovasti uskoa että pystyn siihen, joten sinnikkäästi sitouduin yksin harjoittelemaan suomea päivittäin niin kauan, kunnes siitä tuli sujuvampaa. Muutama henkilö osasi rohkaista minua eteenpäin mutta muuten en saanut apua keneltäkään, kaikki oli minusta kiinni. Kärsivällisyys ja sinnikkyys palkitsi minua!


Viime vuosina ruotsinkielestä on myös tullut iso ja tärkeä osa minun arkea. Olen sen takia halunnut käyttää sitä aktiivisesti työssäni viestinnän merkeissä. Silloin ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin päästää irti pelostani haluta suorittaa täydellisesti.


Siitä lähtien kun muutin suomeen aikuisiässä olen auttanut monia suomalaisia päästää irti siitä samasta häpeästä ja pelosta ja perfektionismista, joka minuakin valloitti niin kauan. Se sisäinen ääni, joka sanoi minulle ”et ole riittävän hyvä, parempi olla hiljaa”. Olen saanut asiakkaani ihastumaan englanninkieleen taas ja nauttimaan sen puhumisesta, jopa kansainvälisissä palavereissä. Niin paljon että eivät malta odottaa seuraavaa kertaa! Olen auttanut heitä säästää varsinaista työaikaa kirjoittamalla sähköposteja ja muita työhön liittyviä tekstejä tehokkaammin.


Ja voin auttaa sinuakin löytämään lisää itsevarmuutta, jotta voisit käyttää englantia missä vaan, vaikka työssä tai arjessa. Autan sinua hyväksymään ja korostamaan omaa kommunikointi tyyliä niin voit vihdoinkin olla rento ja kokea vapautta puhumisen suhteen!


Onko sinussa sellainen haave, sellainen liekki, joka haluaa kovasti syttyä ja loistaa onnesta?


Ota rohkeasti yhteyttä minuun, niin voidaan yhdessä selvittää minkälaista tukea tarvit, ja yhdessä löytää juuri sinulle sopiva ratkaisu. Minun kanssa ei tarvi pelätä – voit luottaa minuun koska ymmärrän pelkosi. Olen kokenut sitä samaa.


Älä anna pelon valloittaa sinua! Vapauta sinun sisäinen leijonasi ja astu uuteen sinuun rohkeasti!


xxx Riikka (tässä olen minä, silloin kuin muutin suomeen!)1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page